Een prettige dagbesteding voor cliënten én een gezellige sfeer bewerkstelligen – dat is wat je als medewerker welzijn in de ouderenzorg doet. Jij bent degene die de ondersteuning van cliënten bij het invullen van hun dag voor je rekening neemt. Daarvoor moet je geduldig, liefdevol, creatief en professioneel voor zijn. Pas jij bij dit functieprofiel?

Functieomschrijving medewerker welzijn

Zoals de naam al doet vermoeden, ben je als medewerker welzijn verantwoordelijk voor het welzijn van ouderen. Dat betekent dat jij er zorg voor draagt dat je cliënten een prettige dagbesteding hebben. De taken van een welzijnsmedewerker zijn dan ook o.a.:

Dit alles doe je terwijl je het welbevinden van elke cliënt voorop zet. Je verplaatst je met veel liefde en geduld in hun belevingswereld en weet een vertrouwelijke, professionele relatie met hen op te bouwen.

 

Opleiding en ontwikkeling

Nadat je de juiste mbo-opleiding hebt afgerond, kun je aan de slag als welzijnsmedewerker. Maar dat betekent niet dat je het daarbij hoeft te laten. Werk je in de ouderenzorg, dan ben je namelijk nooit uitgeleerd. Vanuit medewerker (wonen en) welzijn kun je bijvoorbeeld doorstromen naar verzorgende en vervolgens naar verpleegkundige.

Ontdek meer functieprofielen

Er zijn eindeloos veel mogelijkheden om te blijven ontwikkelen. Wist je bovendien dat veel organisaties maatwerktrajecten aanbieden? Denk bijvoorbeeld aan leren-werken. Een goede optie als fulltime in de schoolbanken zitten niet aan jou besteed is, bijvoorbeeld als je een carrièreswitch maakt.