Meer uitdaging in de ouderenzorg

Een van de dingen die werken in de ouderenzorg zo leuk maakt, is het feit dat het werk uitdagend is. Dat geldt voor Lisa al helemaal. Zij werkt namelijk op een afdeling met ouderen die doof en/of blind zijn. Daardoor ervaart ze nu de uitdaging in haar werk die ze vóór haar carrièreswitch miste.

“Het mooie aan deze mensen vind ik dat ze toch kunnen communiceren en iets van hun leven maken, terwijl ze wel een heel belangrijk zintuig missen.”

Blijven leren en groeien

Momenteel is Lisa leerling verzorgende en maatschappelijke zorg. Maar daar houdt haar groei niet op, als het aan haar ligt. Ze wil namelijk doorleren voor verpleegkundige en een cursus gebarentaal volgen. En dat kan, zo vertelt ze, gewoon intern bij de organisatie waar ze werkt.

Dat is nog zoiets dat zo mooi is aan de ouderenzorg: je hoeft nooit te stoppen met leren, groeien en ontwikkelen. Zo raak je nooit uitgeleerd! Of je nu net komt kijken of als doorgewinterde professional gewoon altijd je kennis bij wilt houden. Bekijk jouw opleidingsmogelijkheden in de ouderenzorg:

Alles over ontwikkeling

Terug naar overzicht