Werken in de ouderenzorg betekent zoveel meer dan je denkt

Als je werkt in de ouderenzorg, beteken je veel voor mensen in de laatste fase van hun leven. Daar is iedereen het over eens. Maar wat werken in de ouderenzorg écht betekent, daar zijn nogal wat misverstanden over.

Dat blijkt uit verschillende onderzoeken die zijn uitgevoerd uit naam van tweeëndertig zorgorganisaties aangesloten bij WZW in de regio Gelderland.

Natuurlijk zorg je voor ouderen. Maar wie zorgt, doet zoveel meer dan zorgen alleen. Je organiseert, signaleert, stimuleert, coacht, beslist, bewaakt, steunt, troost, verbindt, vernieuwt, improviseert en leert. Elke dag opnieuw. Je moet dus veel in huis hebben om in deze veelzijdige omgeving te werken. Dat laten we zien en horen in de campagne Ontdek de Ouderenzorg.

De organisaties in de ouderenzorg slaan de handen ineen om de echte verhalen te laten vertellen door ouderen en medewerkers. Via billboards, posters, online banners, in korte video’s en tijdens events. Dit alles met het doel om zoveel mogelijk mensen te laten ontdekken wat werken in de ouderenzorg anno 2019 inhoudt. 

Terug naar overzicht