Inge is in september 2016 gestart met de sprintopleiding verzorgende 3 IG en heeft in februari 2018 haar diploma behaald. Daarvoor was zij, met SPW 4 als vooropleiding, zes jaar werkzaam in de gehandicapten- en ouderenzorg. Zij werkt als woonbegeleider 3 IG in een verpleeghuis, waar zij samen met haar collega's mensen met dementie begeleidt en verzorgt. In november 2018 is Inge gestart met de GVP-opleiding (Gespecialiseerd Verzorgende Psychogeriatrie).

Haar motivatie over werken in de ouderenzorg

"In mijn werk heb ik dagelijks te maken met mensen die lijden aan dementie. Zij bevinden zich in een verder gevorderd stadium en zijn afhankelijk van de zorg van anderen. Vaak niet meer in staat zelf te vertellen wat zij prettig vinden, waar zij zich fijn bij voelen.

Werken met mensen met dementie is voor mij een dagelijks terugkerende uitdaging. Een uitdaging die ligt in het zien van meer dan alleen het ziektebeeld. Het zien van de mens met ieder hun eigen persoonlijkheid, levensgeschiedenis en eigenheid."

Inge heeft het boekje 'Ik zie jou' geschreven. Mooie en rafelige momenten uit het leven van dementerende ouderen. Door de bril van Inge.

Terug naar overzicht