Ik stond een tijdje geleden bij het dierenpark hier op het terrein, toen een vrouw mij aansprak. Haar moeder lag op sterven en keek vanuit haar kamer uit op de dieren. Ze had gezegd dat ze zo graag nog eens een schaap zou aaien. Die dochter vroeg of ik iets voor haar moeder kon betekenen. Toen heb ik een schaap opgepakt, ben ermee met de lift naar haar kamer gegaan en heb het schaap bij haar op bed gelegd. Die vrouw bloeide echt even op, ze vond het zo leuk om nog een keer een schaap te kunnen aaien. Een dag later overleed ze.

Ik ben pas sinds een paar jaar medewerker welzijn, daarvoor werkte ik als activiteitenbegeleider in de psychiatrie en daar weer voor was ik postbode. Ik ben altijd dienstbaar geweest. Als postbode deed ik tussendoor wel eens een boodschap voor iemand die dat nodig had, ook al mocht dat officieel niet.

Het mooie van mijn werk is dat ik mensen blij mag maken. Soms neem ik ze mee naar de bingo, een andere keer gaan we een stukje wandelen. Het is maar net waar zij zin in hebben. Dat zij zo genieten, daar geniet ik ook van.

bron: ontdekdezorg.nl

Terug naar overzicht