In de ouderenzorg draait alles om mensen. Dat betekent hard werken, maar vooral heel dankbaar werk waar je veel voldoening uit haalt. Met de onverdeelde aandacht die jij geeft, speel je echt een belangrijke rol in het leven van een ander.

Op jouw manier werken en leren in de ouderenzorg

Een van de grote voordelen van leren in de ouderenzorg, is dat je alle kanten op kunt. Natuurlijk kun je gaan verzorgen en verplegen, maar in dit vak zijn er ook mogelijkheden om je bezig te houden met dagbesteding, persoonlijke begeleiding en sociaal werk (welzijn). Ook kun je aan de slag gaan in een verpleeghuis, een woonzorgcentrum, of bij de mensen thuis.

Omdat werken in de ouderenzorg zo veelzijdig en afwisselend is, leer je elke dag meer. Ongeacht welke functie je hebt. Vaak heb je zelfs de mogelijkheid je te ontwikkelen van de ene naar de andere functie, bijvoorbeeld van verzorgende IG naar verpleegkundige HBO. Voorbeelden van functieprofielen in de ouderenzorg zijn o.a.:

Nog niet overtuigd? Of wil je simpelweg nóg meer geïnspireerd worden? Bekijk dan onderstaande video.

Mbo- en hbo-opleidingen in de ouderenzorg

Je kunt al werken in de ouderenzorg met de mbo niveau 2 opleiding ‘Helpende Zorg en Welzijn’. Of ga in de slag in de ouderenzorg met een hbo-opleiding verpleegkunde, sociaal werk of toegepaste gerontologie. In de ouderenzorg volg je een opleiding op jouw manier.

Het maakt dus niet uit wat je instapniveau, werkervaring of passie is. In de ouderenzorg is er een plek voor jou! Neem een kijkje bij YouChooz om de mogelijkheden te ontdekken.

Ga naar YouChooz

Veel organisaties bieden bovendien de mogelijkheid tot interne doorontwikkeling, bijvoorbeeld in de vorm van een BBL-traject (leren-werken). Ook als je al werkt in de ouderenzorg, kun je dus nog steeds een opleiding volgen en je blijven ontwikkelen.

Omscholen naar de ouderenzorg

Wil jij voldoening blijven halen uit je werk, jezelf blijven ontwikkelen en afwisselend werk doen? Dan is een carrièreswitch naar de ouderenzorg misschien wel de juiste stap voor jou. Gelukkig zijn er voor zij-instromers er ook talloze mogelijkheden. Ga bijvoorbeeld voor een opleidingstraject VIG of een betaalde leer-/werkplek.

Meer voor zij-instromers

Werkzekerheid

En, niet geheel onbelangrijk: mocht je je afvragen of er wel genoeg werkzekerheid binnen de ouderenzorg is? Niet nodig! Er is veel vraag naar goede medewerkers. Kijk maar eens naar alle vacatures in de ouderenzorg in de regio Gelderland.

Wil je weten hoe de cao binnen de ouderenzorg eruitziet? Bekijk dan de CAO VVT.