Overweeg je een carrièreswitch en heb jij hart voor de ouderenzorg? Wil je voldoening halen uit je werk, jezelf blijven ontwikkelen en afwisselend werk doen? Speciaal voor zij-instromers zijn er veel mogelijkheden in de ouderenzorg. Zo is er de betaalde leer-/werkplek VIG3/MZ3 en het opleidingstraject VIG in de Regio Foodvalley. 

Opleidingstraject VIG in de regio Foodvalley

In de regio Foodvalley bieden negen organisaties samen met het Dulon College (Ede) een VIG 3 opleidingstraject aan. In september 2019 start de tweede klas. De vacature voor VIG in de regio Foodvalley vind je op Werken in Zorg en Welzijn.
Het maatwerk opleidingstraject leidt in anderhalf jaar tot een officieel erkend mbo-diploma Verzorgende IG niveau 3. Onderdelen zijn:

Deelnemende ouderenzorgorganisaties: Buurtzorg, Icare, Maanderzand, het Schild, Siza, Vilente, Zorggroep Charim en WSP Foodvalley & Midden Gelderland, Dulon College.


Betaalde Leer-/werkplek: VIG3/MZ3
Samenwerkende zorgorganisaties in Gelderland bieden regelmatig betaalde leer-/werkplekken aan voor mensen met of zonder ouderenzorgachtergrond. Dit biedt jou de kans om binnen twee jaar het diploma Verzorgende-3 IG én Maatschappelijke Zorg mbo niveau 3 te behalen en meteen aan de slag te gaan. Houd www.werkeninzorgenwelzijn.nl in de gaten, daar worden deze vacatures gedeeld.

Hoe ziet het traject eruit? 
Je wordt in twee jaar opgeleid tot Verzorgende / Begeleider (mbo niveau 3). Je gaat minimaal 24 uur per week aan de slag bij een van de deelnemende organisaties en daarnaast ga je één dag in de week naar school bij het Astrum College in Arnhem. Tijdens het leer-werktraject breng je wat je leert dus direct in de praktijk. Eén keer in de vier weken vindt de lesdag niet op school plaats, maar bij één van de deelnemende organisaties. Zo kun je bij verschillende organisaties een kijkje in de keuken nemen en ervaring opdoen.

Wie ben jij?

Wat bieden wij jou?

Word je aangenomen? Dan ga je aan de slag bij een van de deelnemende organisaties. Houd Werken in Zorg en Welzijn in de gaten, daar wordt de vacature voor deze leer-werkplek gedeeld.